Direct offerte

Werkwijze

Visueel leggen wij u graag onze werkwijze uit voor de stromen die wij inzamelen en leveren:

 • Kunststof
 • Hout
 • Staal

Stap 1 – inzameling

Allereerst starten wij met de inzameling van uw industriƫle verpakkingen en pallets.
HSR biedt hiervoor verschillende logistieke oplossingen.

Wij kunnen in gecombineerde vrachten uw stromen afvoeren en wij zorgen ervoor dat de producten op de juiste plaats gelost en verwerkt worden.
Ook kunt u verpakkingen en pallets bij ons op locatie komen aanleveren.

Volgende stap Direct offerte

Stap 2 – sortering

Na het lossen op locatie worden alle producten uitgesorteerd op type, soort en kwaliteit. Op basis hiervan wordt bepaald of een product geschikt is voor hergebruik of niet.

 • Geschikt voor hergebruik
 • Niet geschikt voor hergebruik, wel geschikt voor recycling

Als het product voor hergebruikt geschikt is, wordt deze opnieuw ingezet in de markt, zie stap 3. Als een product niet geschikt is voor hergebruikt, denk aan klein verpakkingen, beschadigingen, verlopen UN, inhoud van het product of afwijkende maten, dan wordt het product gerecycled, zie stap 4.

Volgende stap Direct offerte

Stap 3 – hergebruik

Alle producten die geschikt zijn voor hergebruik worden opnieuw ingezet in de markt. Voordat dit gebeurt worden de producten eerst gereconditioneerd en waar nodig gerepareerd.

Verpakkingen zoals IBC’s en stalen vaten worden gereconditioneerd, geheel schoongemaakt. Hiervoor werken wij samen met onze belangrijke partners.

 • De gehele verpakking krijgt een twee leven
 • Een deel van de verpakkingen wordt opnieuw ingezet, een IBC-kooi

Pallets worden allemaal nagekeken en waar nodig gerepareerd. Vervolgens worden deze pallets per type en soort weer teruggeplaatst in de markt.

Volgende stap Direct offerte

Stap 4 – recycling

Recycling van industriƫle verpakkingen (HD-PE kunststof) is de corebusiness van HSR Verpakkingen. Producten die niet geschikt zijn voor hergebruik, worden gerecycled tot grondstof.

Na het sorteren volgt het shredderen van het materiaal waarna het volledig gewassen en vermalen wordt. Het vermalen is mogelijk in verschillende formaten en kwaliteiten. Wij bieden flakes, maalgoed en granulaat.

Ook houten pallets die niet (meer) marktconform zijn worden geheel gedemonteerd. Bepaalde onderdelen worden gebruikt voor reparatie. Het overige hout wordt gerecycled en opnieuw ingezet als grondstof.

Volgende stap Direct offerte

Stap 5 – grondstoffen

Onze grondstoffen worden opnieuw ingezet in de markt. Van deze grondstoffen worden weer nieuwe producten gemaakt.

HSR werkt veel samen met de verpakkingsindustrie. Samen met onze partners zorgen wij ervoor dat onze grondstoffen weer grotendeels teruggeplaatst worden in dezelfde keten waar het vandaan komt. In de toekomst zal een steeds groter gedeelte van kunststof verpakkingen moeten bestaan uit gerecycled materiaal.

Een gesloten en circulaire keten, daar geloven wij in.

Volgende stap Direct offerte

Stap 6 – eindproducten

Samen met onze partners worden onze grondstoffen grotendeels weer gebruikt in de verpakkingsindustrie. Op deze wijze kunnen wij geheel circulair te werk gaan.

Van onze kunststof grondstoffen wordt o.a. het volgende gemaakt:

 • Kunststof pallets
 • Binnenlagen van IBC’s en kunststof vaten
 • Jerrycans
 • Kunststof spareparts
Volgende stap Direct offerte